keskiviikko 19. marraskuuta 2014

20 Maisema luonnon taidenäyttely

Maisema luonnon taidenäyttely

" Mitä silmät näkevät sen sydän ymmärtää".. Ihmisille on aina ollut tärkeää mielyttää silmiään ja luoda kaunista maisemaa. Asiaa voi verrata siltä kantilta, että ihmiset laittaa pihojaan ja haluavat niiden olevan huoliteltut ja muita ihmisiä kiinnostan näköiset ei ainoastaan oma mielipide riitä vaan naapurilta voi kysyä mielipidettä olisiko kukka asetelma sittenkin parempi sivupihalla. 

Maisemat voivat olla joko ihmisten rakentamia tai luonnon muokkaamia. Syyslomalla käydessäni Tuusniemellä seinävuoren rotkolaaksossa näin mullistavia muokkaumia mitä luonto on itse aikojen kuluessa rakentanut. Reitin varrella oli myös tieto kylttejä, joissa oli selitetty mitenkä jokin yksityiskohta on muokkautunut. Hassua ajatella että lenkillä käydessä juoksen harjuilla, jotka ovat syntyneet jo niin kauan aikaa sitten ettei voi edes käsittää. 

                          Kuvakaappaus rotkolaaksosta

Suomi voidaan jakaa jopa kuuteen maisema-alueeseen pinnanmuotojen, vesistöjen, kasvillisuuden ja ihmisten toiminnan perusteella. Lappi, Pohjanmaa, Saaristosuomi, Eteläsuomi, Vaarasuomi ja Järvisuuomi, joilla kaikilla on omat piirteensä.

Suomen kauneutena on useat järvet, niitä ympäröivät metsät ja suomalaisten laittamat kesämökkien pihat. Usein ihmiset lähtevätkin ulkomaille katsomaan nähtävyyksiä ja tutustumaan alueeseen, mutta on myös tärkeää huomata ettei tarvitse kotoa kauaksi lähteä löytääkseen upeita maisempia jotka varmasti mielyttävät silmää :)

Viimeinen pala Norjaa!

En saanut kaikkiin aihepiireihin yhdistettyä Norjaa, joten päätin että teen loppuun pienen katsauksen lomareissultani Norjasta.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti